понеділок, 22 березня 2010 р.

Кондрук Валерій Петрович обраний Почесним головою громадської організації «Здорова Київщина»


19 березня у спорткомплексі Національного університету харчових технологій пройшла конференція Громадської організації «Здорова Київщина», на якій почесним головою ГО був обраний Кондрук Валерій Петрович, заступник голови Київської обласної державної адміністрації з питань соціальної та гуманітарної політики, лідер громадського руху "Разом із тобою".
На зібранні були присутні представники районів Київської області - вчителі, тренери, керівники закладів з розвитку фізичної культури, а також прості люди, що завжди і в усьому дотримуються здорового способу життя.
Доповідачі зазначали, що ГО «Здорова Київщина» має стати потужним інструментом для поширення розуміння того, що спорт та заняття фізичними вправами – це шлях до створення потужного суспільства, економічно стабільного, заможного і – щасливого.
Так, наприклад, Микола Слободан, тренер з м. Тетієв, наголошував на необхідності підвищувати кваліфікацію вчителів-фізкультурників, а також покращувати умови їхньої праці.
Генадій Грищенчук, голова Білоцерківської районної Федерації футболу (м. Біла Церква), наголосив: «Саме слово рух означає поступ, і я бажаю «Здоровій Київщині» із легкістю досягати своїх завдань, акцентувати увагу влади на проблемах суспільства, адже об’єднання громадських організацій – це можливість достукатися туди, куди не завжди відкритий шлях звичайній людині».

- Я тішуся з того, що Громадський рух «Разом із тобою» і «Здорову Київщину» об’єднує наша небайдужість до завтрашнього дня. - говорить Валерій Кондрук, заступник голови Київської обласної державної адміністрації з питань соціальної та гуманітарної політики, лідер громадського руху "Разом із тобою". - У цій організації працюватимуть люди, що не будуть мовчати про ситуацію, що склалася у царині спорту і здоров’я у Київській області.
Завдання перед громадською організацією стоїть непросте: відновити в області повагу до простої людини, адже вона проявляється чи не в першу чергу через ставлення влади і нас самих до нашого здоров’я.
Ця організація, скажу без перебільшень, – локомотив Громадського руху «Разом із тобою». Адже люди, які пройшли спорт – це люди, які не здаються.
Ми занадто добре знаємо, як мало уваги приділяє країна питанню фізичної культури звичайної людини. Здається, для спорту багато грошей не треба - що заважає сільському чи міському голові проводити чемпіонати з перегонів на велосипедах? Однак багатьом можновладцям на місцях земельні чи майнові питання застилають очі.
Тому я є впевнений, що роботи, які ведуться у руслі здоров’я по області, можуть бути достатніми лише тоді, коли громада долучиться до них.

- Основна мета створення нашої організації – залучати до здорового способу життя людей, які прагнуть бути здоровими. Ми будемо об’єднувати усіх тих, для кого здоров’я - це кредо життя, не залежно від віку професії і вподобань.– говорить Іван Куроченко, керівник ГО «Здорова Київщина». - Для нас важливо, щоби здоровий спосіб життя став обов’язковим для кожного українця, і принаймні в Київській області ГО «Здорова Київщина» створить для цього усі передумови.

– Ми повинні залучати довирішення проблем громади, здоров’я, звичайних людей. - резюмує Валерій Кондрук. – «Здорова Київщина», як громадська організація, вже показала свою ефективність, свою спроможність вирішувати конкретні завдання для впровадження здорового способу життя в Київській області.


Довідка:
ГО «Здорова Київщина» була створена за підтримки Громадського руху «Разом із тобою» восени 2009 року керівником Національного олімпійського комітету Київської області Іваном Опанасовичем Куроченко та спортсменами-ентузіастами.

Основною метою створення ГО «Здорова Київщина» є розвиток та популяризація здорового способу життя серед населення Київської області, підтримка розвитку дитячо-юнацького спорту, сприяння збереженню існуючої мережі і будівництву нових дитячо-юнацьких спортивних шкіл. А також розвиток масової фізичної культури за місцем проживання, роботи, навчання, популяризація та впровадження в повсякденний побут здорового способу життя серед населення Київщини, захист законних професійних, соціальних, економічних, творчих, вікових, національно-культурних та інших спільних інтересів працівників фізичної культури і спорту, спортсменів, фізкультурників, педагогів, державних службовців, а також представників інших професій, що виступають за підтримку та впровадження здорового способу життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар