четвер, 11 березня 2010 р.

Неплатники зарплати

Найбільше людям заборгували в Білій Церкві, Броварах і Вишгороді

Більше за інші міста заборгували працівникам підприємства міст Біла Церква, Бровари та Вишгородського району. На сьогодні загальна сума заборгованості по зарплаті у Київській області становить 46,8 млн.грн. 11,4-28,9% від загальної суми боргу припадають на вищезазначені міста та Вишгородський район.

Як повідомили Громадському руху «Разом із тобою» у ГУ Статистики у Київській області, кількість працівників області, яким не була своєчасно виплачена зарплата, станом на січень складала 17,4 тис.осіб, і найбільше недоотримали заробленого працівники підприємств промисловості (8,6 тис. осіб) і будівельної сфери (3,4 тис. осіб).
В середньому кожному працівникові Київської області було невиплачено біля 2340 грн.

Також в ГУ Статистики наголошують на невтішних тенденціях: на кінець зими зареєстровано значне зростання заборгованості - загальна сума боргів з зарплати на Київщині за лютий збільшилася на 31,7%, або на 11,3 млн.грн.
Найбільше, як зазначалося, серед економічно-активних підприємств заборгували людям в промисловості (на 6,6 млн.грн.), на підприємствах авіаційного транспорту (1,5 млн.грн.) та в організаціях, що займаються операціями з нерухомим майном, орендою та наданням послуг підприємствам (1,4 млн.грн.).
З іншого боку, борги скоротилися в галузях охорони здоров’я, освіти, державного управління.
На початок лютого 2010р. сума боргу підприємств-банкрутів складала 3,6 млн.грн. Основна частка невиплат (87,3%) припадала на підприємства сільського господарства та промисловості, в територіальному розрізі (46,0%) – на

Немає коментарів:

Дописати коментар