пʼятницю, 12 березня 2010 р.

Під Києвом полюють на чупакабру

Що це - жахливий монстр чи фантазії місцевих жителів?

«Кілька місяців тому звістки про загадкові загибелі кролів стали надходити із сіл Прикарпаття та Волині, згодом про «нетипові» кролячі смерті заговорили на Київщині, Черкащині і Чернігівщині…Влітку 2009 року чупакабра «з’явилася» на Бориспільщині. У селі Велика Олександрівка, що неподалік столиці виявлені ті ж ознаки чудовиська» - пише газета «Юр’ївська земля». Про надзвичайну подію повідомив і телеканал СТБ: «Десятки замучених кролів, сотні вбитих курчат, покусані свині, знівечені козенята…». Також долучилася до чупакабрівської тематики і газета «Сегодня», з’являлися повідомлення навіть на стрічках державного інформаційного агентства «Укрінформ» (у лютому писали про черкаську, чернігівську та львівську чупакабру).
За версією газети «Юр’ївська Земля» (№10 від 11 березня 2010) чупакабра вбивала кролів та курчат в Олександрівці та інших селах Бориспільського району. Як це трапляється завжди, паніка почала поширюватися - повідомлення про загадкові кролячі та курячі смерті поширилися на всю область. Почали виявляти сліди істоти ще й Баришівському, Васильківському, Сквирському та Києво-Святошинському районах. За даними газети, перелякані мешканці сіл навіть згуртувалися в загони, щоб із рушницями в руках вполювати підступну чупакабру. Легенда про латиноамериканську істоту (а саме до латиноамериканського фольклору належить ця істота) швидко була обговорена у пресі та на всіх сільських базарах.
Як кажуть очевидці, потвора нагадує чудовисько без хвоста і шерсті, пересувається на двох кінцівках і схожа на пацюка і собаку одночасно. Нишком пробираючись до дворів селян, вона вбиває свійських тварин, переламує їм хребти та повністю висмоктує кров, не залишаючи жодних слідів. І що найцікавіше, очевидці заявляють, що чупакабра вбиває не так, як звичайні хижаки – задля їжі, а заради самого вбивства. Селяни дивуються: домашні собаки ніяк не реагують на хижака, навіть коли знаходяться неподалік від кліток із живністю.
Однак чи не дарма мешканці Київської області нарікають на невідому тварину? Можливо, це лише чергове залякування та провокація?
Щоб дізнатися правду, журналісти громадського руху «Разом із тобою» звернулися до Володимира Борейка, директора Київського еколого-культурного центру. За його словами, новини про чудернацьку чупакабру – це лише чергова вигадка преси. «На території України не існує тварин здатних висмоктувати кров із свійської худоби. В світі вони, звичайно, існують, наприклад летючі миші-вампіри з Північної Америки. А нападати на худобу могли тхори, рисі чи навіть дикі кішки. Таку «жовтуху», роздуту журналістами про чупакабру, можна поставити в один ряд із минулорічними газетними вутками про мільйонні навали вовків та граків на Київ». - переконує еколог. За його словами, це не могла бути навіть пост-Чорнобильська генна мутація, адже на такі зміни виду потрібно багато тисяч років. А відхилення, котрі інколи зустрічаються зараз у тварин, (декілька хвостів, лап, голів тощо) не мають масового характеру і не могли призвести до виникнення такого монстра.
Досі нікому не вдавалося побачити чупакабру наживо. Більше того, це стовідсотково схоже на гарний спосіб підняти рейтинги для видань і відволікти людей від буденності. Тож ми не виключаємо, що після такого масового обговорення цієї теми, в ЗМІ та інтернеті вже найближчим часом з’являться нові фото або малюнки чупакабри.

Немає коментарів:

Дописати коментар