пʼятницю, 12 березня 2010 р.

В Броварах визначать чемпіона світу з хокею серед юніорів


Бровари, де 22-28 березня проводитимуться ігри чемпіонату світу з хокею серед юніорів, цілком готові прийняти іноземних гостей. За словами голови Федерації хокею України Анатолія Брезвіна, всі фінансові та організаційні питання остаточно вирішені і схвалені Міжнародною федерацією хокею. Матчі проходитимуть на льодовій арені ТРЦ «Термінал», а талісманом чемпіонату було обрано українського лиса Микиту.
Цьогоріч у місті шість команд - Україна, Словенія, Австралія, Нідерланди, Бельгія та Іспанія - боротимуться за вихід до першого дивізіону. За словами головного тренера, основними суперниками нашої юніорської збірної будуть команди Словенії та Нідерландів. Організатори обіцяють, що квитки на матчі продаватимуться за доступними для всіх охочих цінами: біля 26 грн. для дорослого і 13 грн. для дітей до 14 років.
«На жаль, сьогодні розвиток хокею на Київщині не можна назвати стрімким. Головна проблема полягає в тому, що немає льодових палаців, де можна було б проводити тренування, створювати дитячі секції, виховувати спортсменів для змагань серйозного міжнародного рівня. Це завдання має постати на державному рівні, воно потребує уваги і фінансування, - вважає Іван Куроченко, голова ГО «Здорова Київщина». - Крім того, для загального розвитку хокею в державі потрібен організований, цікавий і конкурентоспроможний чемпіонат України. Проведення Чемпіонату світу на Київщині, безперечно, має посприяти зростанню уваги до цього виду спорту на території області».
Цікаво, що хокей в Україні шанують вже давно. В 2012 році ми відзначатимемо столітню річницю існування цього виду спорту на теренах держави. Наші спортсмени завжди визначалися своєю майстерністю і входили до складу сильних команд різних держав. Вихованці українського хокею в складі збірних СРСР, СНД і Росії неодноразово ставали чемпіонами світу і Європи, призерами Олімпійських ігор, грали в НХЛ, ставали володарами престижного Кубку Стенлі.
А перший хокейний матч на територій України проводився Львівським товариством катання на ковзанах, заснованим в 1860 роках у Львові.

Немає коментарів:

Дописати коментар