понеділок, 22 березня 2010 р.

Київщина зустрічає своїх героїв-параолімпійців


Після блискучого виступу на Х зимовій Параолімпіаді у Ванкувері повний склад національної збірної України урочисто зустрічатимуть 24 березня в аеропорту Бориспіль представники Київської обласної держадміністрації. За неперевіреними даними, в числі тих, кого на рідній землі параолімпійці побачать в першу чергу, буде і прем’єр-міністр України Микола Азаров. Серед 19 завойованих медалей, що за загальною кількістю нагород поставили Україну на 3 місце серед 44 країн-учасниць, наші спортсмени вибороли і 5 золотих.
Безумовно, головною героїнею української збірної можна назвати 19-річну лижницю Олександру Кононову з села Шевченкове Київської області, що привезла на Батьківщину три золоті медалі. В завершальний день Олімпіади в жіночій лижній гонці на 5 км (клас стоячих спортсменів із порушенням опорно-рухового апарату) від неї лише на дві секунди відстала ще одна наша землячка Олена Юрковська, яка посіла другу сходинку параолімпійського п’єдесталу. Микола Азаров вже привітав офіційними телеграмами чемпіонів і призерів із завоюванням нагороди «в напруженій боротьбі із гідними суперниками завдяки надзвичайній стійкості і непоборному бажанню перемогти".
Сьогодні в Україні проживає близько двох із половиною мільйонів наших співвітчизників із фізичними вадами – це 5,5% населення. Рівень турботи держави про людей з обмеженими можливостями відображає загальний рівень її піклування про своїх громадян. На жаль, наразі Україна практично не має власних забезпечених на належному рівні баз для підготовки спортсменів-параолімпійців до змагань із зимових видів спорту. Проте, за оцінками Міжнародного параолімпійського комітету, сьогодні ми демонструємо найвищі темпи розвитку спорту людей із обмеженими можливостями у Європі. Велику роль в цьому відіграє і ініціативність самих інвалідів, їх громадських організацій, а також допомога благодійників і об’єднань громадян.
«В цьому році через економічну і політичну ситуацію були сильно скорочені кошти, призначені для втілення в життя цілої низки соціальних проектів, спрямованих, в тому числі, і на розвиток спорту на Київщині, на підтримку людей з обмеженими фізичними можливостями у їх спортивній діяльності. - коментує Іван Куроченко, голова громадської організації «Здорова Київщина» . - Запорукою вражаючого успіху нашої параолімпійської збірної у Ванкувері стали в першу чергу робота членів збірної, наполегливість і орієнтація на результат. Я дуже радий за наші досягнення, наша організація зі свого боку буде намагатися підтримувати належний рівень спортивної підготовки серед людей із обмеженими можливостями, протягом року проводитиме численні акції, змагання, перегони.
Ми від імені Громадського руху «Разом із тобою» раді привітати наших спортсменів, адже мужність і успіхи наших параолімпійців вселяють віру і надихають решту людей із обмеженими можливостями у ці нелегкі для країни часи.

Немає коментарів:

Дописати коментар