вівторок, 11 травня 2010 р.

Київщина відсвяткувала 65-у річницю перемоги у Великій Вітчизняній війні

На Київщині відбулося урочисте привітання ветеранів до 65-ї річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні. 7 травня у с. Нові Петрівці Вишгородського району на території Національного музею-заповідника «Битва за Київ у 1943 р.» зібралися ветерани представники влади та численних громадських організацій, зокрема обласного Фонду «Милосердя і здоров ’я». Також в заході взяли участь представники обласних ветеранських організацій та посадов і особи місцевого самоврядування. Присутніми були представники центральних та регіональних ЗМІ, а також Герої України О.Приліпка та Ю.Карасик.




Розпочалося святкування вшануванням хвилиною мовчання пам’яті полеглих та покладанням квітів до меморіального комплексу «Лютізький плацдарм». Представники облдержадміністрації, голови міст та районних рад вітали всіх присутніх фронтовиків зі сцени біля пам’ятника-музею визволителів Києва, де для гостей було влаштовано великий зал під відкритим небом. Після вступної урочистої частини для гостей було організовано концерт та святковий обід, а ветерани – учасники бойових дій отримали подарункові набори та одноразову матеріальну допомогу по 200 гривень кожному.



Кореспонденти Громадського руху «Разом із тобою» поспілкувалися із присутніми на заході представниками громадських організацій Київської області, які передали ветеранам Великої вітчизняної війни вітання:

- Я бажаю нашим ветеранам поваги і турботливого ставлення з боку оточуючих, а також стійкості залишатися великодушними і добрими у наш непростий час, - висловлюється Марія Михайлова, голова обласного благодійного фонду «Покрова». - Ці люди свого часу багато зробили для всіх нас і тепер потребують нашої підтримки і тепла. Сьогодні ми маємо надію на увагу влади, на покращення умов життя населення, зокрема учасників війни, і співпрацю владних органів із громадськими організаціями заради спільної роботи. Всі ті проблеми, які накопичилися в суспільстві, мають бути нарешті вирішені.



Галина Якименкова, голова обласного благодійного фонду «Милосердя і здоров ’я» додала:

- Ця річниця великої перемоги незвичайна для нас – зустрічаємо її з новими надіями на допомогу і підтримку. На сьогодні з боку влади вже розроблені нові програми для допомоги ветеранам, проте поки що не можна відмітити їх активного втілення в життя. У зв ’язку із цим хочеться побажати фронтовикам і учасникам війни відчути нарешті те ставлення до себе, на яке вони заслужили ще 65 років тому. Щодо подальшого розвитку суспільства в цілому, необхідно зазначити, що саме громадські організації як представники позиції громадян і захисники їхніх інтересів мають отримати вирішальний вплив в прийнятті управлінських рішень. Ми очікуємо від влади того, що чиновники поглянуть донизу, не будуть соромитися бути серед простих людей, скинуть з себе тягар турбот про надмірні статки і спрямують свої зусилля на досягнення спільного блага. Тоді суспільство прокинеться і буде процвітати».



Г енерал-лейтенант Українського козацтва Василь Поліщук вітав учасників війни бадьорим побажанням «сто одного року без ремонту, щастя і здоров ’я».



- Шановні ветерани, бажаю вам того, що і всім порядним людям – якомога більше добра і радості у цьому швидкоплинному житті, - звертається до фронтовиків заступник голови Ради ветеранів м. Вишгород Іван Швец. – Сьогодні мало хто зацікавлений у добробуті громадян, ніхто не піклується про їхні інтереси. Натомість громадські організації мають своїм наміром турботу про людей, відстоювання їхніх прав. І в майбутньому ми, як і всі інші ГО, очікуємо підтримки і уваги до наших пропозицій і ініціатив».



До вітань приєднується голова Громадського руху «Разом із тобою» Валерій Кондрук:

-Шановні учасники війни, вітаю вас із днем великої перемоги. Ми безмежно вдячні вам за ваш подвиг в ім ’я майбутніх поколінь. Бажаю вам здоров ’я, сімейного тепла і затишку.

Немає коментарів:

Дописати коментар