четвер, 6 травня 2010 р.

МНС попереджає про надзвичайну пожежну небезпеку у святкові дні

Як повідомляє МНС з посиланням на начальника Українського Гідрометцентру Миколу Кульбіду, 6-8 травня на всій території України, зокрема на Київщині, прогнозується надзвичайна пожежна небезпека. Із настанням сухої вітряної погоди різко зросла загроза виникнення лісових пожеж. Відповідно до цього обмежується доступ населення і в’їзд транспортних засобів у хвойні лісові насадження і, насамперед, у молодняки. До попереджень приєднався і Державний комітет лісового господарства із заявою про підвищення рівня пожежної небезпеки в лісах у святкові дні. 
 Громадський рух «Разом із тобою» звертає увагу громадян на те, що згідно з законодавством, порушення вимог пожежної небезпеки в лісах тягне за собою адміністративну або кримінальну відповідальність та відшкодування винуватцями завданих збитків.
Нагадаємо, що в результаті необережного поводження населення з вогнем у лісах 1 травня сталося 26 лісових пожеж. В поточному році станом на 2 травня вже ліквідовано 259 лісових пожеж, а загальна площа пошкоджених насаджень склала 78 гектарів. В лісових масивах Мінагрополітики, Міноборони та інших ліквідовано 71 пожежу, вогнем пошкоджено 613 гектарів лісів та прилеглих степових територій.

Бережіть природу і насолоджуйтесь її красою! Приємного відпочинку!

Немає коментарів:

Дописати коментар