четвер, 6 травня 2010 р.

На Київщині штрафуватимуть за алкоголь

У Борисполі правоохоронці патрулюють вулиці міста у пошуку порушників заборони на розпиття алкогольних напоїв у громадських місцях


Нагадаємо, що закон про заборону вживати пиво та слабоалкогольні напої у громадських місцях набрав чинності від 1 січня 2010 року. За ним пити «слабоалкоголку» не можна у закладах культури та охорони здоров‘я, навчальних та освітньо-виховних установах, громадському транспорті та зупинках, підземних переходах, закритих спортивних спорудах (розпиття пива у пластиковій тарі тут дозволено), ліфтах і таксофонах, дитячих та спортивних майданчиках, приміщеннях органів державної влади, органів місцевого самоврядування та інші державних установах.
 Подібні бориспільському заходи, спрямовані на дотримання антиалкогольного законодавства, поступово впроваджуються і в Києві, і в інших містах області - міліція вже активно штрафує порушників у громадських місцях. Втім переважно у разі адекватної реакції на зауваження, працівники міліції обмежуються попередженнями, не стягуючи грошових штрафів.
 Громадський рух «Разом із тобою» підтримує впровадження і активну реалізацію заборони на розпиття алкоголю та слабоалкогольних напоїв у громадських місцях.
Це важливий крок до здорового способу життя, який перешкоджає поширенню пивного алкоголізму, особливо серед молоді.
Звісно, це не приведе одразу ж до стрімкої зміни стилю життя молодих людей, не примусить займатися спортом чи вигадувати корисніші варіанти проведення вільного часу. Проте можна сподіватися на певні зрушення у громадській свідомості – адже те, за що накладається адміністративна відповідальність, не може вважатися нормальним дозвіллям.
Правоохоронці Борисполя вже сьогодні стверджують, що після тижнів систематичних попереджень і штрафів п’яних на вулицях міста все ж поменшало.  

Немає коментарів:

Дописати коментар