четвер, 10 червня 2010 р.

Даруймо тепло дітям

Іноді ми самі не усвідомлюємо, наскільки просто допомагати людям, що потребують особливої уваги з боку громади. Старенькі, що залишилися без опіки, діти із особливими потребами, дорослі із обмеженими фізичними можливостями – це ті наші співвітчизники, які більше за все цінують не гроші чи подарунки, а людське тепло.
 9 червня у місті Переяслав-Хмельницький стартувала перша із низки акцій Громадського руху «Разом із тобою» та благодійної організації «Благодійник» «Ми - рівні». Захід пройшов у Відділенні соціальної реабілітації дітей-інвалідів спеціального навчально-виховного закладу міста Переяслав-Хмельницький.
 В рамках заходу Громадський рух «Разом із тобою» передав дітям подарунки від Київського обласного благодійного фонду «Милосердя і здоров’я». Іграшки, спортивний інвентар, приємні та потрібні для навчання і розваг речі дарували на конкурсах дітям волонтери з «Благодійника». Втім, не подарунки цього дня стали основною родзинкою, а та увага, яку змогли приділити кожній дитині гості.
 У актовій залі відділення діти, хворі на ДЦП, і молодь разом розповідали вірші, танцювали, співали, демонструючи свої таланти і фантазію, разом узяли участь у майстер-класах, де малювали весну. А потім перейшли до головної страви дня – конкурсу на приготування українського борщу на багатті. Діти поділилися на дві команди і цілу годину керували кулінарним процесом, диктуючи волонтерам інгредієнти, рецепти, способи нарізки…
Приготувавши борщ, маленькі кулінари передали страву на дегустування своїм чудовим вихователям. Перемогу здобули усі, а подарунком до неї для команд стала пластика, із якої кожна дитина могла створити для себе яскраву фігурку.
 - Подібні заходи не залишають байдужим нікого, адже ми, волонтери, не лише приносимо радість дітям, а й самі отримуємо величезний заряд тепла та любові, - ділиться враженнями віце-президент благодійної організації «Благодійник» Нана Тугуши. – У своїй діяльності ми керуємося принципом «хто, як не я?», і якщо на Київщині є люди, що не отримують необхідної турботи від держави, то ми особисто не хочемо залишатися осторонь їхніх проблем. Суспільство є цілісним організмом, і кожна його частинка однаково потребує уваги. Я рада бачити, що у дівчат та хлопців, що входять до нашої організації, вже після першого знайомства із людьми, що потребують уваги і глибоко вдячні за неї, з’являється чітке розуміння необхідності волонтерської роботи і глибоке бажання допомагати іншим.
 - Ми поділяємо думку про те, що сьогодні для людей із так званих статусних закладів є надзвичайно важливими увага, просте тепло, дружба, що їх може подарувати кожен з нас. – говорить голова виконкому Громадського руху «Разом із тобою» Ігор Дармостук. - В рамках цього проекту Громадський рух спільно із організацією «Благодійник» відвідують саме заклади для людей із особливими потребами. Наша наступна пройде в Обухові, де рухівці і волонтери зустрінуться із членами Українського товариства сліпих (УТОС) - всеукраїнської добровільної громадської організації інвалідів по зору.
 - Увага та милосердя можуть творити дива – вселяти надію, надихати, підтримувати. – резюмує Кондрук Валерій Петрович, лідер Громадського руху «Разом із тобою». -  Відчувши турботу ближнього, починаєш вірити у власні сили і з оптимізмом дивитися в майбутнє. Не пройти повз того, кому складно, виказати небайдужість і поділитися своїм теплом - допомогти насправді просто. Саме тому ми започаткували цю низку унікальних для Київщини акцій, в рамках яких робитимемо усе можливе, аби люди із особливими потребами зрозуміли, що ми є рівні. І порівну можемо ділити радість спілкування.

Немає коментарів:

Дописати коментар