понеділок, 7 червня 2010 р.

Журналісти Київщини: зв'язок поколінь

6 червня з нагоди Дня журналіста Громадський рух «Разом із тобою» вітав майбутніх акул пера Київщини.

Для юнкорів активістами руху був проведений майстер клас у форматі круглого столу на базі гуртку журналістики та дизайну Білоцерківського районного будинку дитячої та юнацької творчості (м. Узин).
Протягом 2 годин досвідчені телевізійники і газетярі Києва ділилися із підростаючим поколінням журналістів професійними тонкощами, розповідали про шляхи досягнення успіху, відповідали на запитання та давали цінні поради. Дітей цікавили перші кроки у професії, секрети та підводні камені роботи, проблеми журналістської освіти та багато інших тем, на які можуть відповісти лише професіонали. 
 «День свого професійного свята свідомі журналісти вирішили присвятити своїм послідовникам - молодому поколінню працівників вітчизняних ЗМІ, - коментує подію голова виконкому Громадського руху «Разом із тобою» Ігор Дармостук. - Я переконаний, навчитися журналістики за підручниками неможливо, адже журналістика – це, в першу чергу, живе спілкування, зокрема, прямий зв’язок і передача досвіду від старших до зовсім молодих. Ми обрали для цього заходу саме Узин, аби підтримати вражаючий ентузіазм та запал, з яким тут працюють як керівники, так і діти».
 Узин є ще одним підтвердженням того, що громада може плідно і завзято працювати на розвиток суспільства. Директором гуртка журналістики та дизайну Білоцерківського районного будинку дитячої та юнацької творчості є Зінаїда Литвин, яка власним прикладом та енергією надихає молодь, дозволяє їй повірити у власні сили та орієнтуватися у своїй роботі на найвищий рівень. Саме завдяки Зінаїді Литвин виникла ідея створення «Ліги журналістів» - дитячої організації, що навчатиме і виховуватиме прийдешнє покоління журналістів, допомагатиме дітям на шляху до професійного становлення, створюватиме умови для спілкування із однодумцями та старшими колегами. Метою організації є об’єднання сил молодих журналістів заради гідного майбутнього вітчизняних ЗМІ.
 Нагадаємо, що за участі Громадського руху «Разом із тобою» в Київській області найближчим часом буде створена «Ліга юних журналістів Київщини».
 

Немає коментарів:

Дописати коментар