пʼятницю, 25 червня 2010 р.

Влада на Київщині оновилася здоровими людьми

20 червня у 104 населених пунктах України відбулися позачергові вибори сільських, селищних та міських голів. Не оминув цей процес і Київщину. Але якщо на Харківщині чи Донеччині до влади прийшли керівники, яких лобіювали партії, ситуація навколо столиці була іншою — нових голів-переможців підтримувала ГО “Здорова Київщина”, що входить до Громадського руху “Разом із тобою”.

Гасло лідера Громадського руху “Разом із тобою” Кондрука Валерія Петровича “здоровим бути не тільки корисно, а й модно”, тепер будуть впроваджувати в життя не лише активісти руху. Минулого понеділка Київщина отримала трьох нових сільських голів в Макарівському (с. Комарівка, новообраний керманич — Людмила Сич), Іванківському (с.Олизарівка — Сергій Грибанов) та Кагарлицькому (с.Кадомка — Сергій Ільєнко) районах.
Як активнодіюча громадська фундація, “Разом із тобою” долучився до виборчих перегонів, у яких брало участь вищезазначене панство, через свою організацію “Здорова Київщина”, яка допомогла майбутнім сільським головам здобути перемогу.
«Я вже подякував лідерові “Здорової Київщини” Івану Куроченко за те, що його активісти доклалися до цих перегонів і допомогли кандидатам здобути звитягу. Для нас це важливий знак, адже добробут громади складається не лише із гарних доріг, причепурених вулиць, а й з роботи керівників, спрямованої на популяризацію правильних і здорових постулатів життя.
Сьогодні проблеми сіл і містечок криються не тільки в комунальній і бюджетній площинах, а й у моральній площині. Подивіться на звичайну сільську молодь — повальне розпивання, в кращому випадку, пива, паління цигарок, наркоманія, а як наслідок - хронічні хвороби вже 25-річному віці. Можна багато говорити про причини таких негативних явищ, винуватити в цьому кризу, безгрошів'я населення і навіть корумпованих чиновників. Проте насправді коріння проблеми в банальному небажанні місцевих керівників думати про здорову націю. Я розумію, що з радянських часів спортивно-культурна інфраструктура практично не розвивалася, через брак фінансування. Але чи потрібні великі гроші для того, щоб зорганізувати в селі футбольну команду, чи треба іноземні інвестиції для проведення серед жителів містечка аматорських велоперегонів, або чи треба брати кредит в банку для організації чемпіонату з риболовлі? Звичайно, ні — для цього потрібна лише добра воля і небайдужість місцевого керманича.
Сподіваюсь, що новообрані голови будуть стояти на засадах доброї волі і зроблять все від себе залежне, аби здоровий спосіб життя викорінював пияцтво і байдужість. А “Здорова Київщина”, яка трохи допомогла шановним керманичам з виборами, просто зобов'язана перетворити ці три села на зразкові з фізкультурної точки зору населені пункти”, — зазначив лідер Громадського руху “Разом із тобою” Валерій Кондрук.

Довідка
Громадський рух «Разом із тобою» утворений громадськими організаціями Київщини і об’єднує близько 15 тис. осіб. Нині до руху входять такі громадські організації, як: «Освітянська Трибуна», «Здорова Київщина», «Медична громада», «За справедливу Батьківщину», Київський обласний фонд «Милосердя і здоров’я».
Цьогорічна перемога, підтримуваних Громадським рухом “Разом із тобою” кандидатів на дочасних виборах сільських голів не є першою. 20 вересня 2009 року Рух отримав сільського голову в Рудні Броварського району (Алла Кадирова, підтримувалася ГО “Освітянська трибуна”)

Немає коментарів:

Дописати коментар