четвер, 24 червня 2010 р.

Акція «Ми - рівні» Громадського руху «Разом із тобою» пройшла в Обухові

Відома співачка Алла Попова відвідала днями обухівський УТОС
 21 червня у Обухові пройшов благодійний концерт за участю народної артистки України, телеведучої Алли Попової. Співачка завітала до обухівського Товариства сліпих в рамках благодійної акції «Ми - рівні», організованої Громадським рухом «Разом із тобою».
 В обухівському УТОС у цей день зібралися не тільки його члени, а й мешканці міста, адже концерт був відкритим для усіх тих містян, хто бажав отримати свою частку гарного настрою.
Подія розпочалася теплими і урочистими привітанням для присутніх, а представники Громадського руху «Разом із тобою» подарували бібліотеці УТОС колекцію з більше 30 аудіокниг від видавництва «АудіоПланета» та благодійного проекту «Аудіокниги для людей із вадами зору», що стали спонсорами акції.
Першим для гостей виступив з українською піснею заслужений працівник культури України, музикальний керівник гурту «УТОС» Роман Черепаха, а продовжився концерт чудовими піснями у виконанні гості заходу Тетяни Черненко, лауреата міжнародних пісенних конкурсів, екс-солістки гурту «Горлиця». Звичайно, справжньою родзинкою стала поява на сцені народної артистки України Алли Попової, що із перших хвилин своїми щирими словами змогла створити атмосферу довіри, щирості і теплоти.
Її концерт став особливою окрасою заходу. Для гостей співачка виконала як відомі і вже улюблені композиції зі свого репертуару («Матуся», «Човник», «Не моя вина»), так і зовсім нові, ще ніким не чуті пісні.
 - Сьогоднішня зустріч стане для мене потужним поштовхом до нових звершень, - коментує подію Алла Попова, народна артистка України. - Я захоплена тим, якими сильними можуть бути наші люди. Побачивши ці усмішки, я відчула, що готова зробити будь-що, аби розділити із обухівчанами ще трошки любові. Хочеться сказати, що справжні артисти не завжди мають значні статки. Проте в них є духовні багатства, які для людей особливих є набагато ціннішими. Аби подарувати справжнє душевне тепло та вселити довіру недостатньо лише матеріальної допомоги, тим більше, що часто її надають лишень заради схвалення суспільства та піару. бо не є матеріальною допомогою заради суспільного схвалення, але дають справжнє душевне тепло і вселяють довіру в тих, хто звик наштовхуватися на нерозуміння. Ті, кого я побачила сьогодні, заслуговують на щирість і щедрість.
 - Я щаслива, якщо мені вдалося подарувати хвилини радості цим чудових людям, що так уважно і глибоко сприймають музику, так радіють спілкуванню і турботі, - говорить Тетяна Черненко, співачка. - Благодійності мене навчила Алла Борисівна, показавши на власному прикладі, що талант нам дається саме для того, щоби щедро і безкорисливо ділитися ним, адже мистецтво – це великий дар.  
 - Увага та спілкування можуть творити дива  – вселяти надію, надихати, підтримувати, – говорить Валерій Кондрук, лідер Громадського руху «Разом із тобою». -  Відчувши  турботу ближнього, починаєш вірити у власні сили і з оптимізмом дивитися у майбутнє. Не пройти повз того, кому складно, виказати небайдужість і поділитися своїм теплом - допомогти насправді просто. Саме тому ми започаткували цю низку унікальних для Київщини акцій, в рамках яких робитимемо усе можливе, аби люди із особливими потребами зрозуміли, що ми є рівні. І порівну можемо ділити радість спілкування. 
 - Перший захід в рамках акції «Ми - рівні»  Громадський  рух «Разом із  тобою» провів спільно  із  організацією «Благодійник» в Переяслав-Хмельницькому, відвідавши  Відділення соціальної реабілітації дітей-інвалідів спеціального навчального закладу міста, - додає голова виконкому Громадського руху «Разом із тобою» Ігор Дармостук. – Сьогоднішня наша зустріч є одним із наших заходів, спрямованих  на сприяння соціальній інтеграції та забезпеченню рівних можливостей для кожного із членів суспільства.  
 - Безліч приємних вражень залишилося після сьогоднішньої події у колективу УТОС та всіх гостей, що завітали до нас, - резюмує директор Обухівського відділення УТОС Віктор Геля. - Для людей із проблемами зору, що є позбавленими основного джерела інформації про світ, невимірно цінним стає живе спілкування. Ми почули спеціально для нас влаштований концерт та теплі, щирі слова від гостей, отримали цілу колекцію аудіодисків із класичними творами у подарунок, відчули тепло та підтримку. І я є дуже радий з того, що цей захід не присвячено певній події. До нас завітали друзі, які, як і ми просто раді спілкуванню.
 Благодійність не передбачена законодавством, тому ми вдячні за будь-яку допомогу від людей, що за порухом власного серця відчувають потребу її надати. Із Валерієм Петровичем Кондруком, що очолює Громадський рух «Разом із тобою», ми знайомі давно, неодноразово із ним перетиналися у зв’язку із діяльністю у соціальній сфері. Але те, що він згадав про нас зараз, без жодного особливого приводу, якнайкраще демонструє його ставлення і не потребує зайвих коментарів. Ми тягнемося до таких людей, відчуваючи їхню підтримку і спорідненість наших цінностей. Такі акції турботи, як сьогоднішня, є, на жаль, незвичними для нас. Тому ми безмежно вдячні організаторам за безкорисливо подаровану радість. Особливу вдячність хочеться висловити Аллі Поповій, що присвятила нам свій час і щиру увагу.
 Зі свого боку Громадський рух «Разом із тобою» висловлює щиру подяку компаніям, що надали спонсорську підтримку, та особливо дякує народній артистці України Аллі Поповій, що згодилася взяти участь у акції.

Немає коментарів:

Дописати коментар