середу, 4 серпня 2010 р.

За 1 млн. грн. українці готові покинути Батьківщину

Компанією іVOX Ukraine було проведене дослідження відповідно до результатів якого 40% громадян України готові емігрувати за один мільйон гривень. Назавжди залишити рідну домівку зголосилися 39, 7 % учасників опитування.



Усього були опитані 1000 Інтернет - користувачів з різних регіонів України. Респонденти відповідали на запитання, чи погодилися б вони виїхати з України в іншу країну і не повертатися ніколи, якби їм заплатили за це один мільйон гривень.



У результаті 39, 7 % опитаних відповіли на це запитання ствердно. 8,4 % самі б доплатили, щоб ніколи не повертатися в Україну. Натомість 51,8% не погодилися б за мільйон гривень назавжди залишати державу.



Більш молоді респонденти частіше заявляють про свою готовність залишити батьківщину за мільйон (41% опитаних у віці від 18 до 29 років).



Доплатити за виїзд серед молоді готові 9, 1 %. При цьому 57% респондентів у віці від 45 до 59 років проти того, щоб змінити Україну на іншу державу навіть за мільйон гривень.



У той же час більшість жителів Києва (61,1%) не погодилися б переїхати в іншу країну за мільйон. Проте 31% киян відповіли ствердно на питання соціологів. Схожа тенденція спостерігається і в західних областях (36,8% - погодилися б, 56,1% - ні).



Безумовно, ознайомившись з даними цього опитування важко вести мову про якийсь патріотизм та патріотичні почуття. Громадський рух “Разом із тобою” вважає, що ці результати перш за все свідчать про про невпевненість громадян у своєму подальшому майбутньому. Суспільство, яке готове за 1 млн. грн. покинути рідну домівку та рідну землю, перебуває в глибокій психологічній кризі з наявними ознаками апатії та зневіри. Народ, який живе у власній державі, але не бачить жодних для себе перспектив, починає створювати ілюзії щодо того, що там десь, можливо, за океаном, можна знайти “місце під сонцем” і реалізувати себе. Українці втратили сенс жити саме на території України, а значить незабаром настане той час, коли українці не бачитимуть жодної користі для себе жити з паспортом громадянина України. А це вже тривожно!

Немає коментарів:

Дописати коментар