середу, 18 серпня 2010 р.

Пішов з життя український письменник Олесь Ульяненко

Помер відомий український письменник Олесь Ульяненко.
 Олесь Ульяненко (справжнє ім'я - Ульянов Олександр Станіславович) народився 8 травня 1962 року в місті Хорол Полтавської області. 
 Олесь Ульяненко - лауреат Малої Шевченківської премії, яка була присуджена йому за роман Сталінка, що увійшов у курс української літератури для загальноосвітніх шкіл. Крім того, Ульяненко є автором не менше 20 книг, кожна з яких викликала значний резонанс у суспільстві.  
 У 2009 році Ульяненко став першим письменником, що подали до суду на Національну експертну комісію з питань захисту суспільної моралі, яка визнала його нову книгу «Жінка його мрії» порнографічною. Сторони підписали мирову: Ульяненко вніс деякі правки в текст книги, а НЕК відкликала своє рішення.
 Письменник є автором багатьох романів: «Сталінка», «Дофін сатани», «Зимова повість», «Богемна рапсодія», «Вогненне око», «Син тіні», «Знак Саваофа», «Серафима», «Квіти Содому», «Жінка його мрії».
 Олесь завжди залишиться у серцях читачів та друзів-письменників. Громадський рух «Разом із тобою» висловлює своє щирі співчуття його близьким та рідним.

Немає коментарів:

Дописати коментар