пʼятницю, 27 серпня 2010 р.

Губернатор Київщини закликав освітян не довіряти документи комісії


Сьогодні 27 серпня з 13 по 14 годину у редакції газети «Факти» працювала пряма лінія із головою Київської обласної державної адміністрації Анатолієм Присяжнюком.

В рамках заходу усі охочі могли дізнатися у губернатора про сучасний стан розвитку області, отримати відповіді на запитання про стан земельних справ, а позаяк і наголосити на найболючіших проблемах Київщини.

Однією із таких проблем, висвітлених у прямому ефірі, стала послідовна руйнація Київського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів, що у місті Біла Церква.

Із запитанням, чому так відбувається і чи можуть довіряти освітяни комісії, що завітала до них, і її вимогам, а також навіщо руйнують єдиний освітній заклад Київщини, що сприяє покращанню кваліфікації педагогів, до Анатолія Йосиповича Присяжнюка звернулася декан факультету підвищення кваліфікації КОІПОПК Майборода Зінаїда Яківна.

Нагадаємо, що Громадський рух «Разом із тобою» вже неодноразово писав про те, що сьогодні розпочато послідовне знищення цієї перлини освіти Київщини. У когось назріла потреба відокремити гуманітарно-педагогічний коледж від інституту, при цьому не забезпечивши ні Коледж, ні Інститут відповідними площами, що, власне, призводить до руйнації обох, роками створюваних закладів.

Найяскравішою ілюстрацією цього процесу стало рішення цих «свідомих громадян», проведене в облраді за офіційною назвою «рішення №742-32-V від 17.06.2010 «Про реорганізацію Київського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів» (про утворення комунального закладу «Білоцерківський гуманітарно-педагогічний коледж», який визнали правонаступником майнових прав та обов’язків КОІПОПК»). А просто сьогодні до КОІПОПК завітала комісія із Головного управління освіти і науки Київської області, представники якої вимагали у освітян надати документи на право власності на п’ятиповерховий навчальний корпус та гуртожиток і безпідставно розпочали оформлення акту передачі цих приміщень. Одначе у разі, якщо ці приміщення будуть відокремлені від Інституту, останній автоматично втрачає умови для свого існування. І де тоді вчитися вчителям?

- Дотелефонуватися було нелегко, одного разу мені відповіли, що мене не чутно – розповідає Зінаїда Майборода. – Одначе наступний дзвінок був вдалий, і я змогла поставити своє запитання. Річ у тім, що КОІПОПК сьогодні переживає важкі часи, а нинішня ситуація, коли в нас почали вимагати документи на п’ятиповерховий навчальний корпус та гуртожиток, змусила нас запідозрити недобре. Одначе Анатолій Йосипович у відповіді на моє запитання, наголосив, що ми не повинні довіряти таким комісіям, і жодних доручень на те, щоб забирати в нас документи, він не давав. За словами губернатора, комісія має бути в нас 31 числа у складі заступника голови облдержадміністрації, представників Міністерства освіти і науки України та Головного управління освіти і науки України.

- Сьогодні нас часто намагаються звинуватити у тому, що ми без ліцензії видаємо дипломи. – додає пані Зінаїда. - Однак це неправда, оскільки інститут має ліцензію МОН України для Коледжу на підготовку молодших спеціалістів. Тож я дуже сподіваюся, що за сприяння губернатора Інститут буде збережено, і одним зі шляхів досягнення цього ми бачимо відкриття спеціального рахунку для Коледжу, або утворення окремої юридичної особи у складі обласного Інституту, що дасть можливість зберегти цілісний майновий комплекс, і не руйнувати налагоджену систему взаємодії освітніх закладів (бо корисні площі Інституту і Коледжу проліцензовані одні і ті ж). Ми ж і у цьому разі зможемо розвивати систему педагогічної освіти регіону та працювати для того, щоби вчителі Київської області були постійно спрямовані на самовдосконалення. Сподіваємося, що комісія буде об’єктивною, і до неї будуть залучені спеціалісти не тільки по вищій школі, а й, що дуже важливо, - спеціалісти у галузі післядипломної педагогічної освіти.

Немає коментарів:

Дописати коментар