середу, 1 вересня 2010 р.

Громадський рух «Разом із тобою» привітав школи Київщини із Днем знань

1 вересня 2010 до шкіл України прийшло більше  4 млн. 300 тис. учнів, парти поповнилися більше ніж 405,5 тисячами першачків. Святкові церемонії з нагоди Дня Знань пройшли і на Київщині. Громадський рух «Разом із тобою» узяв участь в урочистостях, подарувавши сімом школам Київської області аудіодиски із класичною українською літературою.
 Перше вересня у віддалених сільських та селищних школах Київської області – це свято, що створюється здебільшого завдяки вчителям, батькам та особливій атмосфері, що панує у невеличких дружних колективах. І ті заходи, які відвідали представники Громадського руху «Разом із тобою» справді позначилися щирою теплотою і душевністю переживань.
- Утім, у самих шкіл залишається ще дуже багато нагальних проблем. І це не тільки питання підвозу учнів з далеких районів, а й інтернетизація, жалюгідний стан багатьох бібліотек, де катастрофічно не вистачає і підручників, і книжок з класичної літератури, – коментує голова виконкому Громадського руху «Разом із тобою» Ігор Дармостук. - Сьогодні дуже багато хто із наших можновладців забуває, що вчасне забезпечення підручниками надзвичайно важливе для шкіл, і далеко не усі сільські заклади освіти мають можливість отримати їх через мережу Інтернет. Школи не завжди мають навіть комп’ютери, що й казати про доступ до всесвітньої мережі.
 Загальний стан освіти та більшості навчальних закладів сьогодні фактично перебувають у занепаді. Невлаштованість умов для навчального процесу і дозвілля, байдужість з боку влади та відсутність фінансування залишаються особистим клопотом батьків та вчителів, яким далеко не завжди вдається власними зусиллями покращити становище. Ця галузь суспільного життя, не зважаючи на її виняткове значення, залишається занедбаною та конче потребує уваги з боку держави та громади. Подібними до сьогоднішнього заходами Громадський рух «Разом із тобою» прагне не лише подарувати тепло та натхнення освітянам та їхнім вихованцям, але й привернути увагу широкого загалу до вкрай загрозливої ситуації, яка, на жаль, вже стала для нас цілком звичною.

Немає коментарів:

Дописати коментар