четвер, 30 вересня 2010 р.

Переважна більшість українців - хворігр

Українці байдужо ставляться до проблем зі здоров’ям, заявляють дослідники
 В Україні провели масштабне дослідження, мета якого полягала в тому, щоб виявити, наскільки українці дійсно турбуються про свою головну цінність - здоров'я. Експерти опитали тисячу людей із Києва, Харкова, Дніпропетровська, Одеси, Донецька та Львова.
Як з'ясувалося, більшість українців визнають, що ведуть неправильний спосіб життя, мають проблеми зі здоров'ям, але при цьому не вважають ситуацію, що склалася, серйозною, зазначають у Київському міжнародному інституті соціології, який проводив анкетування з 20 серпня по 3 вересня 2010.
- Результати дослідження показують, що 88% українців мають ті чи інші проблеми зі здоров'ям, але тільки 29% українців - жителів великих міст - сприймають це як проблему. А необхідність в оздоровленні та очищенні організму усвідомлюють лише 57% респондентів, проте більшість з них не знає, які методи найбільш ефективні. При цьому здоровими можна назвати лише 12% нації "- розповідають організатори опитування.
Громадський рух «Разом із тобою» додає, що з-поміж іншого українців долає синдром хронічної втоми. Знайома картина для багатьох жителів великих міст. Лікарі застерігають - це перші симптоми серйозних захворювань. Поки в нашій традиційній медицині мало звертають уваги на подібні скарги, а от на Заході медики сильно стурбовані. Вони стверджують, що до 2010 року більшість лікарняних листів будуть виписувати саме через хронічну втому.
 Така сумна статистика свідчить лише про те, що стан соціальної сфери та умови життя громадян призводять до стрімкого занепаду безперечних цінностей, що ними у всіх розвинених країнах опікуються у першу чергу.

Немає коментарів:

Дописати коментар