четвер, 9 вересня 2010 р.

Котедж в Київській області: скільки це коштує сьогодні?

Громадський рух «Разом із тобою» пропонує до уваги огляд основних тенденцій ринку нерухомості у Київській області станом на початок осені. 
На початок вересня налічується більше 3 600 оголошень з пропозиціями про продаж заміських будинків у Київській області. Ціни на котеджі варіюються залежно від якості побудови, площі будинку і місцевості: найлегше купити будинок за $ 50-200 тис.
 Мінімальна вартість продажу заміського будинку в серпні-початку вересня склала $ 3000 за будинок, який розташований в Новомиргородському напрямку близько 190 км від Києва, площею 50 кв.м., поруч природа, річка і поле. При цьому максимальна ціна в серпні-на початку вересня досягає до $ 10 млн за особняк, з площею 800 кв.м., розташований в елітному передмісті Києва (25 км) і побудований за індивідуальним авторським проектом.
 У процентному співвідношенні на заміські будинки на Одеський напрямок припадає 23% від всіх оголошень про продаж заміських будинків, на Бориспільський район - приблизно 14%, що на 2% більше ніж у липні місяці, а заміські будинки осторонь Житомирської траси - 10%. Вишгородський, Обухівський, Броварський, Варшавський, Києво-Святошинський, Харківський і інші райони займають 2% - 8% всіх пропозицій. 
 Найпопулярнішим є Одеський напрямок. Тут знаходиться більше 23% всіх пропозицій продажу заміських будинків, дач і котеджів. Їхня середня вартість - близько $ 187 500 за будинок. Житомирський напрямок і Бориспільський район також популярні - близько 10% і 14% пропозицій відповідно. А от середня вартість будинків у цих районах становить від $ 220 тис. за будинок. Ще по 7% -8% пропозицій заміської нерухомості припадає на Київський і Вишгородський райони при середній вартості понад $ 244 тис. і $ 199 тис. за особняк відповідно. Легше всього купити заміський будинок за $ 961 кв. м.
За даними порталу Slando, в даний час основний обсяг пропозицій зосереджений в ціновому діапазоні від $ 50 тис. до $ 100 тис. за об'єкт. В основному це дачні будинки з комунікаціями і площею не більше 60 кв. м, розташовані на відстані більше 60-70 км від Києва. Трохи менш поширеними є пропозиції вартістю від $ 100 тис. до $ 200 тис. (21,93%). На третьому місці за популярністю заміські будинки вартістю від $ 200 тис. до $ 350 тис. (17,95%).
 Отож, найбільш популярними районами продажу заміських будинків є Одеський та Житомирський напрями і Бориспільський район, хоча середня вартість будинку становить тут більше 200 тисяч доларів, що по кишені далеко не кожному українцю. Обухівський та Києво-Святошинський райони залишаються найдорожчими на ринку продажу заміської нерухомості, де ціни за ділянку із садибою сягають кількох мільйонів доларів. Заміський будинок найлегше придбати в ціновому діапазоні від $ 50 тис. до $ 100 тис. – до цієї категорії належить 23% всіх оголошень. Середня ж вартість заміського будинку в Київській області складає 555 у.о./кв.м. Отож, не зважаючи на кризу, що суттєво посприяла зниженню цін на нерухомість, придбання власного заміського будинку для пересічного мешканця столичного регіону сьогодні залишається непростим завданням.

Немає коментарів:

Дописати коментар