середу, 31 березня 2010 р.

В Київській області заборонять ловити рибу

У такий спосіб ще можна вберегти те, що залишилося після крижаної зими.

З 10 квітня починається період нересту і на водоймах Києва і Київської області працюватимуть пильні патрулі з Київрибохорони, щоби жоден із несвідомих громадян не наніс навколишньому середовищу непоправної шкоди виловом риби, що нереститься.
Обмеження стосується як вилову риби, так і вилову раків.
Нерестилищами в межах Київської області вважаються Київське та Канівське водосховища із притоками та зонами підтоплення, а також озера і ріки, що у ці водосховища впадають.
Київрибохорона заборонила тут будь-який вилов риби на період від 10 квітня до 20 червня; з 10 квітня до 20 червня і з 15 липня до 1 вересня.
Цього року вже не вперше говорять про те, що потрібно рятувати рибу. Як вже писав Громадський рух «Разом із тобою», навесні для запобігання паводку із Київського водосховища було спущено воду, внаслідок чого тонни риби придавило кригою.
Тому посадовці починають говорити про заходи, якими можна було б врятувати ті рибні ресурси, що ще залишилися. Наприклад, нещодавно про необхідність перебування в акваторії Київського водосховища криголама для запобігання загибелі риби через кригу на водній поверхні заговорили в МНС.
Дехто схоче поцікавитися, чому вилов риби в одному разі вважається нанесенням непоправної шкоди навколишньому середовищу, а в іншому - не можуть знайти винного.
Певні рішення влади і справді скидаються на спроби залагодити наслідки попередніх прорахунків.
Втім, сподіваємося, що весняне обмеження вилову риби на водоймах допоможе вберегти хоч трішки риб. Нагадуємо, що протягом цього часу на рибгоспах також заборонено використання плавзасобів із двигунами, проведення змагань зі спортивної рибалки, намив піску та роботи по поглибленню дна. За межами нерестилищ і в межах населених пунктів рибалити дозволяється, проте лише з берега, лише однією вудочкою і не більше 3 кг.

Немає коментарів:

Дописати коментар