середу, 14 квітня 2010 р.

На хабарях ловлять посадовців Київської області


Громадський рух «Разом із тобою» вже писав про загострення криміногенної ситуації на Київщині, однак цього разу об’єктами новин у ЗМІ стали не грабіжники, а посадовці. В області за останні два місяці пролунало аж чотири гучних справи із затримання посадовців за хабарництво.

Буквально вчора за хабар у в $12 тис. працівники СБУ затримали посадовця Державної інспекції з контролю над цінами у Київській області, як повідомляв proUA з посиланням на пресс-службу СБУ. Використовуючи свою посаду, жінка вимагала гроші у представника комерційної структури за підпис на погоджувальних документах стосовно діяльності фірми.
А на днях ще одне затримання, цього разу - працівниці одного із комунальних підприємств, що вимагала $5 тис за рішення про передачу у власність підприємцеві нежитлового приміщення.
«Комсомольська правда в Україні» 23 березня писала про те, як СБУ затримали за хабар співробітника служби у справах дітей Ірпінської міської ради. За даними МВД України у Київській області, чоловік отримав хабар у розмірі 5 тисяч гривень за прискорення процесу всиновлення
22 березня на хабарі «спалився» начальник управління Держкомзему одного із районів Київщини. Він отримав від столичного підприємства хабар у розмірі $40 тисяч за оформлення актів на земельні наділи площею 118 га.
А ще раніше на службовому підробленні попався згурівський суддя.

Цікаво, що насправді розміри хабарів досить-таки смішні. Що таке $5 тис, чи 5 тис грн. порівняно із тим, які хабарі за неофіційною інформацією, бува, отримують посадовці високого польоту?

Скидається на те, що переможний поступ над хабарництвом у області ловить у свої тенета лишень невеличку рибку. На жаль, справжні щуки та акули залишаються на свободі.

Немає коментарів:

Дописати коментар