середу, 14 квітня 2010 р.

Подарунок для параолімпійця



Чи часто ми замислюємося над тим, як живуть сьогодні спортсмени-спінальники? Про те, якою ціною даються нагороди параолімпійцям? Наскільки доступним є спорт для людей із обмеженими можливостями?

Параолімпієць Руслан Самченко пересувається тільки на візку. Мешканець міста Переяслав-Хмельницький, він, не покладаючи рук, працює над собою, веде активне, насичене, повне життя.

Переяславці захоплюються своїм співвітчизником, підтримують його. Довгий час посильну допомогу Русланові надавав місцевий Центр соціального захисту пенсіонерів та інвалідів: для тренувань параолімпійцю надавали реабілітаційне відділення центру, а для поїздок за межі міста - спеціальний мікроавтобус для перевезення інвалідів-колясочників.

Втім, та неймовірно велика кількість обладнання, що необхідна спінальникові, доступна далеко не кожному. А параолімпійці, що ведуть активний спосіб життя, потребують ще досконаліших технічно допоміжних засобів пересування.

6 квітня Переяслав-Хмельницький центр соціального захисту пенсіонерів та інвалідів разом із благодійним Фондом «Милосердя і здоров’я» та за підтримки Громадського руху «Разом із тобою» передали Руслану Самченко новий удосконалений візок американського виробництва.

- Ми, на жаль, не маємо тої кількості візків для спінальників, якої б хотіли. Це обладнання, яке не кожен може отримати, з удосконаленою конструкцією. – розповідає Галина Екименкова, керівник обласного фонду «Милосердя і Здоров’я». – Сьогодні спінальникам дуже важко забезпечити собі належні умови для пересування, візки коштують дорого, за ними роками стоїть черга у закладах соціального забезпечення. Тому ми раді, що можемо хоч трошки допомогти цим людям, вручивши їм обладнання з партії візків, що передав Фонду із США благодійний фонд «Емануіл».

Вручила візок генеральний директор центру Раїса Голованова, додавши, що містяни пишаються параолімпійцем, цей юнак заслуговує на пошану і всебічну допомогу, оскільки знайшов у собі сили жити повноцінно і перемагати.

- Ми дуже багато уваги приділяємо питанням доступності та проблемам людей із обмеженими можливостями пересування. Наш лідер, Валерій Петрович Кондрук, заступник голови Київської облдержадміністрації із питань соціальної та гуманітарної політики, є головою Комітету доступності у Київській області. – резюмує Ігор Дармостук, керівник виконкому Громадського руху «Разом із тобою». – Саме тому для нас є радісним той факт, що Громадський рух «Разом із тобою», Фонд «Милосердя і здоров’я» та Переяслав-Хмельницький центр соціального захисту пенсіонерів та інвалідів провели цей захід.

Немає коментарів:

Дописати коментар