пʼятницю, 16 квітня 2010 р.

Риба воду не труїть



Головний санітарний лікар Києва повідомив про те, що вода у Києві та Київській області відповідає нормам

На просторах Інтернет сьогодні гуляє заспокоююча для киян та жителів Київської області новина: питна вода у Києві та Київській області наразі відповідає нормам. Такі висновки перевірки якості води, що була проведена санітарними службами Києва.

Нагадаємо, що причиною до перевірки стала інформація про загрозу зараження води через те, що тонни риб були закопані на берегах Київського водосховища.

«За перший квартал і два тижні квітня рівень інфекційних захворювань в Києві та Київській області перебуває на звичайному сезонному рівні, і порівняно із багаторічними спостереженнями немає відхилень у стані питної води» - повідомив на брифінзі 15 квітня Анатолій Пономаренко, головний санітарний лікар столиці.

Також і столична адміністрація поінформувала людей, що незабаром «Київводоканал» отримає достатньо коштів для закупки належної кількості реагентів для очищення води…

Однак, на жаль риба є не єдиною причиною забруднення питної води Київщини.

Так, наприклад, для Київської області існує небезпека забруднення джерельної води збудниками хвороб та хімікатами із підтоплених кладовищ, вбиралень, хлівів, полів та сміттєзвалищ. Громадський рух «Разом із тобою» вже писав про конкретні небезпечні об’єкти, наприклад, 5 полігон .

Хочемо нагадати, що мешканці підтоплених територій можуть звертатися до органів місцевої влади з вимогою забезпечити питною водою та продуктами харчування гарантованої якості.

Немає коментарів:

Дописати коментар