середу, 12 травня 2010 р.

20 га лісництва на Київщині постраждали через необережне поводження з вогнем

Як повідомляє прес-служба МНС України, внаслідок пожежі постраждало 20 га території Ржищівського державного військового лісництва, що належить Міністерства оборони. Загоряння почалося біля села Дівички Переяслав-Хмельницького району Київської області близько шостої вечора 7 травня через необережне поводження із вогнем. Відтак встановити особу, що стала винуватцем пожежі, не вдалося.


Полум’я охопило 15 га сухої трави, 2 га лісу і 2 га чагарників. Ближче до півночі працівники військового лісового господарства, військовослужбовцями та підрозділом Державної пожежної безпеки МНС пожежа була ліквідована.

Громадський рух «Разом із тобою» ще раз нагадує мешканцям Київщини, що згідно із законодавством, порушення вимог пожежної небезпеки в лісах тягне за собою адміністративну або кримінальну відповідальність та відшкодування винуватцями завданих збитків.

Згідно зі зведеннями МНС, за останню добу на території України було зареєстровано 96 пожеж. Орієнтовні збитки від них складають 1 млн. 240 тис. грн., з яких 304 тис. грн.. – прямі.

Немає коментарів:

Дописати коментар