середу, 5 травня 2010 р.

Промислове виробництво Київщини нарощує оберти

Громадський рух «Разом із тобою» радий відзначити позитивну тенденцію, що склалася у промисловому виробництві Київської області. Адже Київщина – один із найбільш розвинутих індустріальних регіонів України, її промисловість посідає перше місце у структурі ВВП, тут діють величезні підприємства з виробництва електроенергії, хімії та нафтохімії, машинобудування та металообробки, харчових товарів.

У першому кварталі поточного року порівняно з аналогічним періодом минулого року виробництво промислової продукції у Київській області збільшилося на 8,4 відсотки, повідомляє газета «Київська Правда» із посиланням на Головне управління статистики у Київській області. Таким чином, серед регіонів України Київська область за темпами зростання промислового виробництва посідає 13 місце, після Луганської, Черкаської, Донецької, Харківської, Тернопільської, Волинської областей, Автономної Республіки Крим, міста Севастополь, Полтавської, Дніпропетровської та Закарпатської областей.
Наразі збільшення обсягів виробництва відбулося у всіх основних видах промислової діяльності, а найбільш відчутне зростання в обсягах виробництва основних видів продукції:  виробів, одержаних холодним штампуванням, з нелегованої сталі, паперу та картону, нових шин, автобусів, промислового освітлювального устаткування, молока, кисломолочних продуктів, хлібобулочних виробів, свинини.
Разом з тим, за даними головного управління статистики у Київській області зменшилося виробництво м'яса і харчових субпродуктів ковбасних виробів, свійської птиці, вершкового масла, безалкогольних напоїв, борошна.
За перший квартал 2010 року промислові підприємства області реалізували продукції на 6,2 мільярда гривень, повідомляє «Київська правда». Дві третини обсягів реалізації припадає на підприємства переробної промисловості, решта — на підприємства з виробництва і розподілення електроенергії, газу та води. Найбільші обсяги реалізованої продукції зареєстровано у Обухівському та Києво-Святошинському районах, а також у місті Біла Церква.
У структурі реалізованої за перші три місяці продукції найбільше складали сировина, товари широкого вжитку, майже всі види продукції харчової та легкої промисловості, видавничої діяльності, фармацевтичні препарати та матеріали, парфумерні, косметичні та миючі засоби, продукція машинобудування та металургійної промисловості.

Немає коментарів:

Дописати коментар