четвер, 20 травня 2010 р.

Чи перенесуть адміністративний центр Київської області?


14 травня голова Київської обласної адміністрації Анатолій Присяжнюк повідомив, що ініціював перенесення адміністративного центру Київщини зі столиці до Білої Церкви. Однак у Кабінеті Міністрів підкреслили, що не мають наміру розглядати таку ініціативу.
Київська обласна державна адміністрація розглядає можливість переносу адміністративного центру області з Києва до іншого міста. А. Присяжнюк вважає, що перенесення адмінцентру дозволить збільшити обсяг інвестицій в область та сконцентрувати в ній фінансові ресурси, які зараз переважно накопичуються в Києві. На його думку, це позитивно вплине на розвиток регіону.
 Губернатор обґрунтовує свою пропозицію тим, що, на його думку, перенесення центру області до невеликого міста дозволить створити масштабний адміністративний комплекс, де всі необхідні установи будуть сконцентровані в одному місці, що дасть поштовх до розвитку соціальної і економічної сфер. Крім того, за словами голови КОДА, розміщення адміністративного центру області за межі столиці уможливить провести перереєстрацію організацій, що зареєстровані в Києві, але працюють поза ним, внаслідок чого податки, які вони сплачують, надходитимуть до обласного бюджету, а не до столичного, як це є зараз.
 В той же час Присяжнюк зазначив, що миттєвого результату від переносу очікувати не варто - все це робитиметься з перспективою на майбутнє. Однак він висловив впевненість, що результат не змусить чекати надто довго.
 Повідомляючи про свою ініціативу, голова ОДА заявив, що вже говорив з прем’єр-міністром Миколою Азаровим з цього приводу і що йому дано доручення обґрунтувати все фінансово. Натомість 19 травня прем’єр-міністр з питань регіональної політики Віктор Тихонов назвав ідею губернатора Київщини «маренням» і заявив, що Кабінет Міністрів не збирається розглядати це питання. За його словами, уряд не одержував ніяких офіційних документів з такою ініціативою від Присяжнюка, а сам Тихонов чув про неї зі ЗМІ.
 На сьогоднішній день ідея перенесення адмінцентру області з міста Києва знаходиться на стадії вивчення та аналізу, і це є питання не одного місяця. Як повідомляє А. Присяжнюк, наразі обласна влада готує пропозицію для жителів області, які прийматимуть остаточне рішення.
 Громадський рух «Разом із тобою» вважає, що подібне звернення влади до громадян є для мешканців Київщини можливістю висловити свою громадянську позицію і взяти участь у прийнятті важливого управлінського рішення.

Немає коментарів:

Дописати коментар