понеділок, 31 травня 2010 р.

Нові обличчя милосердя

Київський обласний благодійний фонд «Милосердя і здоров’я» в рамках програми розширення на початку травня 2010 року відкрив ще один селищний осередок. Відтак волонтери фонду почали свою роботу у с.Борова Фастівського району. Наразі це вже другий селищний осередок фонду в Фастівському районі - перший було відкрито влітку минулого року на території села Червона Мотовилівка.
 Керівником представництва у Боровій було обрано Холявка Володимира Васильовича, приватного підприємця, директора ТОВ «Ватра-7». За період свого існування він вже відзначився проведенням цілої низки акцій: як-от, передача інвалідного візка, матеріальна підтримка знедолених пенсіонерів селища. Також фонд віднайшов кошти на ремонт підлоги у Борівській ЗОШ І-ІІ ступенів. Надалі осередок розширюватиме коло своєї діяльності, підтримуючи нужденних та вирішуючи нагальні проблеми соціально-гуманітарного життя Борової.
 До кінця липня 2010 року відбудеться подальше розширення представництва фонду на території Київщини, зокрема будуть відкриті осередки в Богуславському, Кагарлицькому, Макарівському та Іванківському районах області.
 На думку Єкименкової Галини Іванівни, яка вже більше 20 років очолює правління фонду «Милосердя і здоров’я», створення місцевих осередків є необхідним для проведення плідної діяльності фонду у тих двох напрямках, заради яких він і створювався. По-перше, це безпосередня фінансова і моральна підтримка людей старшого покоління, які часто виявляються самотніми та покинутими напризволяще. Задля цього розробляються соціальні і медичні програми, здійснюється пошук і розподіл коштів для нужденних – наприклад, допомога з оплатою операції чи лікування. По-друге, фонд займається вихованням гуманізму, співчуття і милосердя в суспільстві. Реалізація цього завдання включає в себе роботу з дітьми, зі школярами, проведення заходів з метою збору коштів, донесення до спільноти відомостей про скрутне становище звичайних людей. «Ми опікуємося тими, хто насправді потребує допомоги, проте навіть не знає, де її можна отримати, - ділиться Галина Іванівна. – Ми мусимо відкрито дивитися на проблеми і спільними зусиллями сприяти їх вирішенню. Адже без турботи про нужденних наше суспільство не зможе рухатись далі».
 Київський обласний благодійний фонд «Милосердя і здоров’я» було засновано у 1989 році, а з лютого 2008 року він входить до Громадського руху «Разом із тобою». У 2009 році почесним президентом фонду було обрано Кондрука Валерія Петровича, лідера Громадського руху «Разом із тобою».

Немає коментарів:

Дописати коментар