вівторок, 6 липня 2010 р.

Київська область готується до Євро-2012

Наразі проводиться робота по підготовці документів на будівництво технопарку, який планується розмістити за Борисполем в напрямку Яготина. Площа ділянки під обладнання технопарку складе близько 30-40 га. На його території планується розмістити різноманітні сучасні об’єкти, такі як інститути, спортивні споруди, культурні центри.

Технопарк – це спеціальна організація, в якій об’єднано науково-дослідницькі інститути, об’єкти індустрії, ділові центри, виставкові площадки, навчальні заклади, а також обслуговуючі об’єкти: засоби транспорту, під’їздні шляхи, житлове селище, охорона. Мета створення технопарку полягає в тому, аби сконцентрувати на одній території спеціалістів загального профілю діяльності.

Розмови про необхідність виносу промислових об’єктів за межі житлової забудови міст тривають протягом всіх останніх років. На думку спеціалістів, будівництво технопарку посприяє розвитку інфраструктури Київської область, яка потребує модернізації. З іншого боку, проект створення такого комплексу викликає інтерес у інвесторів та дозволить отримати додаткове поповнення бюджету та нові робочі місця. Вже стало зрозумілим, що неможливо повноцінно розвиватися, якщо активно створювати лише торгівельно-розважальні комплекси. Для планомірного поступу регіону необхідно масштабно розбудовувати різні галузі промисловості, створювати вітчизняні товари, розвивати внутрішній споживчий ринок.

Будівництво технопарку має сенс також у зв’язку із підготовкою країни до Євро-2012, до якого залишається все менше часу - ми мусимо побудувати немало нових та реконструювати старі готелі, спортивні об’єкти, заклади громадського харчування. Модернізації потребує також і транспортна інфраструктура. В травні повідомлялось, що концепція нового Генерального плану столиці передбачає будівництво п'яти тунелів, три з яких пройдуть під Дніпром. Крім того, наразі проводяться роботи з організації залізничного сполучення між Києвом та Вишгородом, введення якого в експлуатацію планується найближчим часом.

Немає коментарів:

Дописати коментар