понеділок, 19 липня 2010 р.

Понад 70 % українців нещасні

Американським інститутом громадської думки Gallup було проведено дослідження, відповідно до якого визначали найщасливішу націю на планеті серед 155 держав світу. Україна опинилася на 73 місці. Поруч з українцями у цьому рейтингу росіяни, словаки, румуни, ліванці та південноафриканці.

Респондентам було запропоновано віднести себе до однієї з груп: щасливі, нещасні або ж ті, що борються з життєвими труднощами. В Україні щасливими себе вважають 21 % опитаних, трохи більше чверті сказали, що вони нещасні, понад половини респондентів обрали третій варіант.

Держава, в якій живе найщасливіша нація у світі, якщо вірити дослідженню, є Данія. До нещасних себе зарахували лише 1 % датчан. Радіють і отримують задоволення від життя фіни та норвежці – друга та третя сходинки рейтингу відповідно. Найгірше живеться населенню африканської держави Того. Лише 1 % тоголезців зізналися, що справді є щасливими по життю.

Громадський рух “Разом із тобою” переконаний, що український народ повинен бути щасливим і в майбутньому Україна входитиме до першої десятки цього опитування. Якщо українці будуть оптимістами та з впевненістю дивитимуться у завтрашній день, то нація не буде входити до когорти песимістів поруч з росіянами, румунами та іншими, а насолоджуватиметься життям, як це роблять жителі Данії, Фінляндії та Норвегії.


Немає коментарів:

Дописати коментар