пʼятницю, 23 липня 2010 р.

Українці з песимізмом дивляться в майбутнє.



Це засвідчили результати соціологічного дослідження, яке було проведене компанією Gfk Ukraine на замовлення проектів USAID “Розвиток ринків капіталу” та “Розвиток фінансового сектору.”



Результати соцопитування показали, що більшість респондентів з песимізмом ставляться до своєї спроможності забезпечити собі достойні умови життя після виходу на пенсію.



Так, 70 % респондентів невпевнені у своєму належному рівні достатку після виходу на пенсію. У віковій групі 37 - 59 років негативно відповіли 80 % опитаних.



При цьому респонденти молодшого віку виявилися оптимістичнішими (24 % переконані, що після виходу на пенсію житимуть достойно).



Відповідно до результатів цього дослідження, кожен десятий українець змушений заощаджувати на їжі.



Дослідження було проведено в червні цього року, в ньому взяли участь 2007 респондентів віком від 18 років, що проживають в усіх регіонах України, а також у Києві.



Громадський рух “Разом із тобою” занепокоєний тим, що кожен десятий українець змушений заощаджувати на їжі. Це не припустимо для європейської держави. Результати дослідження засвідчили неспроможність нинішньої влади покращити життя громадян та підвищити рівень добробуту населення. А це суперечить тим деклараціям, з якими політики виступали на президентських виборах 2010 року.

Соцопитування відобразило реальні настрої населення щодо завтрашнього дня, і вони, на наш погляд, є вкрай песимістичними. Невпевненість у завтрашньому дні й у своєму майбутньому не може сприяти позитивним настроям серед людей. Переконані, що влада має замислитись над тим, що виключно розмовами про реформи українців не нагодуєш і достойне життя після виходу на пенсію не забезпечиш. То ж настав час діяти !

Немає коментарів:

Дописати коментар