вівторок, 17 серпня 2010 р.

Замість природного парку - комерційні установи

Депутати Коцюбинської селищної ради відмовилися надати Коцюбинському лісу статус природного заповідника, що охороняється державою. Так, найближчим часом 4000 га прадавнього лісу буде роздано київським комерційним структурам.                                                                                                        
11 серпня у смт. Коцюбинське Київської області проходила сесія селищної ради, на розгляд якої місцевий депутат Володимир Жарков виніс питання про надання Коцюбинському лісу статусу природного заповідника, що охороняється державою. Володимир Жарков, який очолює Соціальну ініціативу «Рідне Коцюбинське», ініціював створення заповідника, оскільки селищний голова Коцюбинського Вадим Садовський планує найближчим часом роздати понад 4000 гектарів лісу київським комерційним структурам. Однак, на прохання голови решта депутатів відмовилися підтримати ініціативу свого колеги і не погодилися виносити це питання до обговорення.
 Зазначимо, що сесія відбувалася у закритому режимі, оскільки місцеві обранці заборонили журналістам бути присутніми на засіданні. Рішення про надання засіданню статусу закритого було прийнято майже одноголосно - депутати одностайно вирішили, що буде краще, якщо подібна інформація не доходитиме до вух громади.
 Громадський рух «Разом із тобою» нагадує, що поблизу смт. Коцюбинського понад півтисячі лісових ділянок загальною площею майже 100 га вже було самовільно роздерибанено місцевою селищною радою та селищним головою. В той час, як рада відмовляла у видачі ділянок простим громадянам, аргументуючи це тим, що не має генплану селища й відповідних документів, на облюбованих ділянках ще від зими прискореними темпами вирубається прадавній ліс та ведуться будівельні роботи.
 Раніше депутат Коцюбинської селищної ради Володимир Жарков виступав на захист Коцюбинського лісу, а також ініціював проведення місцевого референдуму щодо надання Коцюбинському статусу міста обласного підпорядкування. Однак, прийняття такого рішення лише додало б місцевій владі клопоту, якого їй і без цього вистачає. Адже той самий прилеглий до селища Коцюбинський ліс за законом вже давно офіційно належить Києву. Більше того, селище вже давно користується столичною інфраструктурою, що є достатньою підставою для розгляду обласною адміністрацією можливості включення Коцюбинського до складу столиці на підставі місцевого референдуму. Натомість, місцеві управлінці   не лише привласнили для особистих маєтків землі, що мали б розділити між мешканцями селища, але й продовжують оперативно дерибанити територію, на розподіл якої, як виявляється, взагалі не мають жодних прав. Залишається лише додати, що за підрахунками лісників станом на сьогодні цією діяльністю лісу завдано шкоди на понад 100 тисяч гривень. Отож відверте свавілля триває?

Немає коментарів:

Дописати коментар